Bir danısanımın annesinin tarifidir kendisi.Güzel bir aksam yemeği olmaya aday diyorum.Pırasanın yeşil saplarını ince ince kıyıyor yumurta ve lor peyniri ile karıstırıyoruz.Bol miktarda baharatla karıstırıp 1 tatlı kaşığı yağ eklenmiş tavaya döküyoruz.Kaymaksız yoğurt ile servis ediniz.
Afiyet olsun :)
2-3 adet orta boy kabak
1-2 şer adet Kuru soğan,domates,biber
1 diş sarımsak
Renlenmiş light kaşar
Zeytinyağı
Kabakları ortadan ikiye bölün ve buharda pişirin.İç malzemesi icin 1 kaşık yağda soğanı soteleyip domates,biber ve sarımsakğı ekleyin malzemeler yumusayınca kabagınızın üstüne ekleyin.Üzerine kaşar serpip fırına verin .Dereotu ile servis yapın.
Afiyet olsun
1 adet esmer lavasın üzerine 1 tatlı kaşığı salça ve ketçap karısımını sürün,üzerine kekik serpin
Hazırladıgınız lavas üzerine rendelenmiş kaşar peyniri,önceden yağsız sotelenmiş mantar,ince doğranmış biberi ekleyiniz
180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar tutunuz ve sıcak servis yapınız
Afiyet olsun :)
1 adet patates,2 adet patlıcan,1 adet kabak,tatlı biber-kırmızı-yeşil-sarı,domates
Malzemelerinizi parmak parmak doğrayınız,yağlı fırın kağıdına koyup üzerine az miktar zeytinyağı ,kekik ve kırmızı pul biber ekleyiniz.
Fırına verip pişiriniz
Ekmeksiz tüm yalancı kızartmayı 1 kişi tüketebilir :) Bol bol doyabilirsiniz
Afiyet olsun
1 adet esmer lavaş arasına light ton balık ve bol miktar yeşillik ekleyiniz
Afiyet olsun :)
4-5 yemek kaşığı 1 tatlı kaşığı yağ eklenerek,az suda pişmiş (içerisine domates,pırasa,kereviz,vs sebzeler koyup pilavınızı renlendirebilirsiniz) esmer bulgur ve light ton balığı
Birbirine karıştırılıp tüketilir,afiyetle yenir :) Yanına mevsim sebzelerinden yapılmış salata eklemeyi unutmayın ;)
Afiyet olsun...
Az suda haşlanmış brokoliler fırın tepsisine alınır, üzerine yağsız sotelenmiş (domates sos ve sarımsak öneririm) tavuk göğüs ve1 su bardağı yağsız süt ve 1 yemek kaşığı esmer un ile hazırlanmış yalancı beşamel sos eklenir (bok miktar baharat öneririrm),üzerine az miktar kaşar serpilir ve fırına verilir
Yaratıcılıgın sonu yok diyet yemeklerde :) Afiyet olsun...
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
2-3 adet yeşil biber,
2 orta boy domates veya 2 Yemek Kaşığı ev salçası (sulandırılmış)
İstenilen miktarda maydanoz ve dereotu
1-2 adet kırmızı biber,
2 diş sarımsak,
1 adet soğan,
tuz,kimyon,kekik
karabiber,
120 g kaşar peynir
Yapılışı:
Karnabahar çiçekler halinde az suda haşlanır veya buharda pişirilir.Biberler közlenir ve kabukları soyulur. Karnabaharlar ısıya dayanıklı cam tepsi içine yerleştirilir üzerine, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates veya salça, ezilmiş sarımsak ve biber içine baharatlar konduktan sonra eklenir.Üzerlerine rendelenmiş kaşar eklenip,fırında 10 dk kadar pişirilir,maydanoz ve dereotu serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun...