Yemekler

Malzemeler:

1 adet küçük boy karnabahar
2-3 adet yeşil biber,
2 orta boy domates veya 2 Yemek Kaşığı ev salçası (sulandırılmış)
İstenilen miktarda maydanoz ve dereotu
1-2 adet kırmızı biber,
2 diş sarımsak,
1 adet soğan,
tuz,kimyon,kekik
karabiber,
120 g kaşar peynir

Yapılışı:

Karnabahar çiçekler halinde az suda haşlanır veya buharda pişirilir.Biberler közlenir ve kabukları soyulur. Karnabaharlar ısıya dayanıklı cam tepsi içine yerleştirilir üzerine, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates veya salça, ezilmiş sarımsak ve biber içine baharatlar konduktan sonra eklenir.Üzerlerine rendelenmiş kaşar eklenip,fırında 10 dk kadar pişirilir,maydanoz ve dereotu serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun...