Börekler
1 kişilik: 1/4 adet yufka 5-6 dal Ispanak 2 yemek kaşığı Lor peyniri 1 yemek kaşığı light süt ve light yoğurt Yufkanızın içerisine ıspanak ve lor peynirini koyun,üzerine süt ve yoğurt karısımını sürün,yağlı fırın kağıdı üzerinde pişirin Afiyet olsun  
Malzemeler:  750 g pırasa 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 4 çorba kaşığı kepekli un 100 g yarım yağlı beyaz peynir(rendelenmiş) 6-7 dal Maydanoz Nane,kimyon,karabiber,kırmızı biber 1 çorba kaşığı sıvı yağ Rondodan geçirilen pırasalara, tüm malzeme sırasıyla eklenir.Yarım çorba kaşığı yağ ile yağlanan fırın tepsisine dökülen pırasa böreği önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırına verilir ve üstünün rengi değişene dek pişirilir. (Yazın pırasa yerine 3-4 adet orta boy kabak kullanarak “Kabak Böreği” elde edebilirsiniz) Afiyet Olsun…Dyt.Ruhan Süme Yiğit
(Ispanaklı Böreğe Alternatif Hafif Bir Tarif) Malzemeler: 1 kg ayıklanmış ıspanak yaprağı 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 4 çorba kaşığı kepekli un 120 g yarım yağlı beyaz peynir(rendelenmiş) 6-7 dal Maydanoz,dereotu 1-2 adet taze soğan Nane,kimyon,karabiber,kırmızı biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tercihen elle parçalanmış ıspanaklara (rondodan da geçirebilirsiniz), tüm malzeme sırasıyla eklenir.1 çorba kaşığı yağ ile yağlanan fırın tepsisine dökülen ıspanak karışımı önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırına verilir ve pişirilir. Afiyet Olsun… Dyt.Ruhan Süme Yiğit