1 kişilik:
1/4 adet yufka
5-6 dal Ispanak
2 yemek kaşığı Lor peyniri
1 yemek kaşığı light süt ve light yoğurt
Yufkanızın içerisine ıspanak ve lor peynirini koyun,üzerine süt ve yoğurt karısımını sürün,yağlı fırın kağıdı üzerinde pişirin
Afiyet olsun
Malzemeler:
750 g pırasa
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı kepekli un
100 g yarım yağlı beyaz peynir(rendelenmiş)
6-7 dal Maydanoz
Nane,kimyon,karabiber,kırmızı biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Rondodan geçirilen pırasalara, tüm malzeme sırasıyla eklenir.Yarım çorba kaşığı yağ ile yağlanan fırın tepsisine dökülen pırasa böreği önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırına verilir ve üstünün rengi değişene dek pişirilir.
(Yazın pırasa yerine 3-4 adet orta boy kabak kullanarak “Kabak Böreği” elde edebilirsiniz)
Afiyet Olsun…Dyt.Ruhan Süme Yiğit
(Ispanaklı Böreğe Alternatif Hafif Bir Tarif)
Malzemeler:
1 kg ayıklanmış ıspanak yaprağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı kepekli un
120 g yarım yağlı beyaz peynir(rendelenmiş)
6-7 dal Maydanoz,dereotu
1-2 adet taze soğan
Nane,kimyon,karabiber,kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tercihen elle parçalanmış ıspanaklara (rondodan da geçirebilirsiniz), tüm malzeme sırasıyla eklenir.1 çorba kaşığı yağ ile yağlanan fırın tepsisine dökülen ıspanak karışımı önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırına verilir ve pişirilir.
Afiyet Olsun…
Dyt.Ruhan Süme Yiğit